Onze beste tips om af te slanken!

Als je je levenswijze wilt verbeteren, kunnen er veel factoren een rol spelen. Je helpt jezelf bijvoorbeeld door regelmatig te sporten, goed te slapen en niet te veel te stressen. Het is dan ook volkomen terecht dat daar vaak veel aandacht aan wordt besteed.

Maar uiteindelijk geldt toch: je voeding is het allerbelangrijkst. Al slaap je nog zo goed, met het verkeerde dieet doe je al je voortgang teniet. Daarom in deze blog onze  beste tips om af te vallen met de juiste voeding!

Leefregels

Om af te vallen, hoef je vaak niet eens uitgebreide voedingsschema’s te volgen. Door je voedingspatroon aan deze  ‘leefregels’ te laten voldoen, kom je doorgaans al een heel eind. Dat hoeft natuurlijk niet in één keer: een stap-voor-stap verbetering is vaak gemakkelijker.

Het doel van deze  tips is dat je niet alleen afvalt, maar je ook daadwerkelijk beter gaat voelen. Iets dat bijvoorbeeld met een crashdieet niet snel lukt… Een duurzaam gezonder eetpatroon, dus, mét resultaat op de weegschaal.

1. Eet minder calorieën

We hebben het al vaak gezegd én blijven het herhalen. Alleen door minder calorieen te eten dan je verbrandt, kun je vet verliezen. Het uiteindelijke doel is altijd om de calorie-inname te verlagen.

Belangrijk is wel om nooit té veel te minderen. Een crashdieet is vrijwel onmogelijk vol te houden, creëert een jojo-effect en levert zware tekorten aan bepaalde voedingsstoffen op.

2. Eet minder toegevoegde suikers

Toegevoegde suikers zijn ‘lege calorieen’: ze leveren wel extra energie, maar geen nuttige voedingsstoffen. Niet erg efficiënt, dus, als je in totaal minder calorieën wilt eten. Bovendien zorgen toegevoegde suikers voor meer trek, en maken ze het zo nog moeilijker om met calorieën te minderen. Je kunt ze het beste zo veel mogelijk vermijden.

3. Eet meer vezels

Vezels zijn ongeveer het tegenovergestelde van toegevoegde suikers: ze leveren geen calorieën, en vullen juist wél heel erg. Kies daarom waar mogelijk altijd voor volkoren varianten, en eet genoeg groeten en peulvruchten. Dat zijn allemaal bronnen van vezels. Ook de vezel-en kruidentabletten of Multivezeldrank van Herbalife kunnen je helpen bij je vezelinname.

4. Kijk uit met ‘natuurlijke suikers’

Sommige producten bevatten van nature suikers. Bij bijvoorbeeld fruit en zuivel is dat niet echt een probleem: die bevatten ook respectievelijk vezels en proteine om voor de suikers te compenseren. Andere ‘natuurlijke suikers’ als honing en dadelsiroop zijn echter nog steeds pure glucose en fructose. Ook die kun je daarom beter vermijden.

5. Eet meer eiwitten

Naast vezels zijn ook eiwitten bij het afslanken je beste vriend. Eiwitten geven je een vol gevoel. Daarnaast helpen ze je om spierweefsel op te bouwen. Je vindt ze in dierlijke producten als vlees, vis, zuivel en eieren. Ook bevatten plantaardige bronnen als peulvruchten, soja, noten en volkoren granen veel eiwit. De voedingsshakes van Herbalife zijn daarom ideaal om mee af te slanken, ze zijn op basis van sojaeiwitten.

6. Vermijd ongezonde vetten

Veel diëten schrijven voor dat je helemaal geen vetten mag eten. Dat is onzin, maar sommige vetten kun je wel beter vermijden. Dat geldt met name voor transvetten die in veel bewerkte producten zitten. Verzadigd vet is in gematigde hoeveelheden geen probleem, maar probeer dat tot 10-15% van je energie-inname te beperken.

7. Eet gezonde vetten

Onverzadigde vetten kun je dan wel weer gewoon eten. Die zijn namelijk juist goed voor je brein en hart, en geven je bovendien snel een verzadigd gevoel. Goede bronnen zijn bijvoorbeeld vette vis, olijfolie, noten en avocado’s. De Herbalifeline capsules van Herbalife zijn een geweldige bron van visolie.

8. Wees bewust met vetten

Wel een kleine waarschuwing: hoe gezond onverzadigde vetten ook zijn, als je af wilt slanken, kun je er niet onbeperkt van eten. Ze leveren namelijk ook veel calorieën op. Noten zijn gezond, maar een hele zak weg snacken is geen aanrader voor je lijn. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor grote hoeveelheden olijfoliedressing.

9. Eet meer plantaardig

Nee, je hoeft echt geen veganist te worden om af te vallen. Maar af en toe een dagje zonder vlees is een makkelijke manier om calorieën én verzadigd vet te minderen. Peulvruchten en soja-producten zijn bijvoorbeeld een stuk slankere alternatieven om aan je eiwitten te komen.

10. Eet meer groente

Eén van de – terecht – meest gehoorde dieet tips: eet zo veel mogelijk groente. Ja, meer dan die 250 gram per dag. Het liefst vul je er bij iedere maaltijd je halve bord mee. Groente levert waanzinnig veel voedingsstoffen, bijna geen calorieën, en wel veel vezels. Dé bouwsteen voor een gezond dieet, dus. Denk aan tussendoortjes als kleine tomaatjes, plakjes komkommer, stukjes paprika en worteltjes.

11. Eet genoeg fruit

In tegenstelling tot groente kun je fruit beter niet onbeperkt eten. Het bevat namelijk veel fructose, wat in extreme hoeveelheden tot gezondheidsklachten kan leiden. Onderzoek laat echter wel zien dat 2-3 stuks fruit goed is voor je gezondheid én je helpt met afvallen.

12. Drink genoeg water 

Voldoende hydratatie is belangrijk om af te vallen. Je lichaam interpreteert dorst namelijk wel eens als honger– waardoor je onnodig meer gaat eten. 2 liter water per dag is ongeveer de aanbevolen hoeveelheid. 

13. Drink geen frisdrank

En nog even over die hydratatie: let op dat je echt voor calorie-loze dranken kiest. Frisdrank, bijvoorbeeld, is juist een snelle manier om aan te komen. Een flesje levert honderden calorieën, die voor geen meter verzadigen. Hetzelfde geldt overigens voor vruchtensap, dat feitelijk ook gewoon suikerwater is.

14. Drink geen alcohol

Net als frisdrank is alcohol een slechte keuze. Het levert niet alleen veel suikers, maar in het geval van cocktails ook calorierijke vetten. Bovendien bevat alcohol zelf ook 7 kcal per gram, én verslechtert het de vertering van ander eten. Gevolg: je komt sneller aan. Je kunt dat wijntje dus echt beter laten staan!

15. Kook je warme maaltijd zelf

Eén van de dieet tips waar mensen vaak een beetje van schrikken: kook je warme maaltijd zelf. Geen pakjes en zakjes, maar gewoon verse groente en fruit, onbewerkte stukjes vlees en volkoren koolhydraten. Dat scheelt je tonnen suiker, zout en ongezonde toevoegingen. Het is vaak even wennen, maar met wat gezonde basisrecepten slijt de routine er snel in!

16. Snack gezonder

En ten slotte: snacks. De verkeerde tussendoortjes kunnen soms honderden onnodige en ongewenste calorieën opleveren. Door van tevoren snacks in te plannen, heb je altijd een gezonde optie bij de hand. Zo worden tussendoortjes juist een bijdrage aan een goed eetpatroon, in plaats van je grote vijand! Neem altijd een Herbalife proteinereepje mee voor onderweg!

Onze kracht

 • Betaal achteraf met Riverty (Afterpay)
 • Herbalife meestal de volgende dag in huis
 • Verzending met PostNL of DPD
 • Ook levering op zaterdag en maandag !
 • Bij bestelling boven 69 euro geen verzendkosten
 • Gratis deskundig advies
 • 30 jaar ervaring
 • 30 dagen niet tevreden geld terug garantie
 • Veilig bestellen en betalen
 • De beste service
 • Wij belonen onze trouwe klanten!
 • Aangesloten bij Webshop Keurmerk
 • Bij elke Herbalife bestelling ontvangt u loyalty punten voor extra korting!

Contact

Shape Care International
Onafhankelijk Herbalife Member

Karin Klaver

Hollandse Hout 342
8244 GP Lelystad
info@shapecare.nl

Levering via PostNL

Levering via PostNL

Betaalmogelijkheden

© 2015 - 2024 Uw Herbalife distributeur Shape Care | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel